Viggo Bentzon


Viggo Bentzon

Maler (1938-)
Viggo Bentzon er søn af Komponisten Jørgen Liebenberg Bentzon og lærer Karen Nielsen og gift med filmarbejder Karen Margrethe Juel Langhoff. De er bosiddende i Mønge, hvor haven og de nærmeste omgivelser er en inspiration for Viggo.


Viggo Bentzon tilbragte sin 4-årige elevtid hos maleren Mogens Andersen på Statens Museum for Kunst. Her modtog han stærke impulser, og særlig det abstrakte element fik stor betydning for hans senere udvikling.


Et længere ophold i Paris i 1959-60 var ligeledes et vigtigt led i Viggos uddannelse. I mange af sine tidlige værker arbejder han næsten udelukkende med et non-figurativt formsprog.


Senere blev landskabet i Nordsjælland og de nære omgivelser, såsom huset og haven, en vigtig del af hans motivverden. Landskabet og naturen antydes og danner en abstrakt struktur, bestående af et let lys-og farveflimmer.   Viggo har til Vejby-Tibirke årbog 2004 tegnet omslagets illustration og skrevet en spændende og livagtig artikel: "Mønge og møngerne". Viggo blev af Helsinge Kommune hædret som årets kunstner 2003.


© Viggo Bentzon/COPY-DAN, BILLEDKUNST 20030091


Klik på billede og se stor størrelse.